PČELINJAK BAMIS

SASVIM PRIRODNO

Prirodni med

Domaći prirodni med BAMIS

Propolis

Propolis prodaja

Polen

Polen

BAMIS imunito

Prirodni preparat za jačanje imuniteta

PROIZVODNJA MEDA

Pčelinji med je jedan od najkorisnijih proizvoda koji se dobija iz prirode.

U svom sastavu sadrži sve što je potrebno ljudskom organizmu. Sastojci meda kao prirodnog eliksira su: vitamini, minerali, gvožđe, cink, kalcijum, fosfor, kalijum, bakar, magnezijum, mangan, hrom, selen.

Med sadrži i aminokiseline neophodne za život, kao i razne enzime koji su odgovorni za zdravlje i regeneraciju ćelija, apsorpciju hrane i druge biološke procese u našem organizmu. Med nema štetnih dejstava na organizam čoveka, osim osoba obolelih od dijabetesa, koje ne bi trebalo da ga upotrebljavaju.

Pravi med se vremenom ukristališe.

Do kristalizacije dolazi zbog činjenice da nektar sa nekih biljaka u medu stvara kristale. U zatvorenoj tegli okrenutoj naopako, pravi med na vrhu tegle formira vazdušni mehur. Kada se kašičica umočena u med podigne, med sa nje treba da curi u vidu niti bez prekida. To su za običn e potrošače, pored arome, ukusa, boje i gustine pokazatelji da je u pitanju pravi pčelinji med.

Potpuno zreo med na našem pčelinjaku ne oduzimamo iz košnice odmah za vrcanje, tj. odlažemo ceđenje za određeni vremenski period, na taj način u njega pčele i dalje unose svoju energiju, što se odražava na bolji kvalitet meda. Ovu povoljnost koristimo jer smo stacionirani pčelari, raspolažemo velikim prostorom za prihvat meda u košnice.

Upotreba meda

Za odrasle dnevna doza je od 60 do 100g meda

Za decu dnevna doze je 30 do 50g.

Najbolje ga je uzimati razblažen u toploj vodi (čaj, mleko) a drugačije držati u ustima dok se ne otopi.

Domaći prirodni med BAMIS

Slatka zarada: Srpsko „blago“ ide u Katar!

Prirodni domaći med i propolis

Autor: Lana Stošić Objavljeno na mondo.rs U selu Zarožje kod Bajine Bašte proizvodi se „srpsko blago“ – med od lekovitih livadskih biljaka. Jedu ga ministri iz Vlade Srbije, ambasadori i diplomate, a odnedavno i stanovnici Katara… U zavičaju najpoznatijeg srpskog vampira Save Savanovića, kod Debelog brda, gde je priroda još uvek čista, nalazi se pčelinjak „Bamis“ […]

POZOVITE

Mladen Baratović
Uverenje zaslužni pčelar Beograd 2014
Pohvalnica Beograd 2011
Diploma Valjevo 2004.
Diploma pčelarski savez 2019

Savez pčelarskih organizacija Srbije je Mladenu Baratoviću dodelio DIPLOMU "Prof. Jovan Živanović", koja predstavlja najveće priznanje za doprinos na unapređenju i razvoju pčelarstva. DIPLOMA "Prof. Jovan Živanović".