PROIZVODNJA MEDA I PČELINJIH PROIZVODA

Geografsko područje gde se nalazi moj pčelinjak, gde pčelarim kao stacionirani pčelar, bogato je raznovrsnom biljnom florom, gde u uslovima nenarušene i nezagađene prirode, postoje izvanredni uslovi za proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda, sa ukusom ovog geografskog područja.

Nadmorsnka visina geografskog područja je između 750 i 1200m i sa tog prostora su naši pčelinji proizvodi. Na ovom prostoru egzistira orao beloglavi sup, što je retkost i za područje cele Evrope, čime se potvrđuje činjenica o nezagađenoj i netaknutoj prirodi. Zbog toga mi kažemo da je naš med iz "orlovog gnezda" jer ovi orlovi žive i svakodnevno nadleću prostor gde mi pčelarimo.

Bliža orjentacija naznačenog prostora je na Google mapi www.zarozje.com. Zarožje je po prostoru najveće selo u opštini Bajina Bašta locirano na obroncima planinskih uzvišenja Povlena, Medvednika i Jablanika, gde počinju izvori planinskih reka Rogačica i Trešnjica. Sa ovih prostora dobijamo livadski, bagremov, cvetni med i med u saću.

PROPOLIS

Propolis sakupljamo postavljanjem specijalno za to namenjenih perforiranih folija iznad pčelinjeg društva. Na taj način dobijamo najčistiji propolis, koji se prema naučno utvrđenoj recepturi priprema u alkoholnom rastvoru i pakuje za upotebu.

POLEN

Polen potiče sa biljne flore isključivo sa ovog područja sakupljen od strane pčela u za to posebno namenjenim hvatačima polena.

PREPARAT BAMIS IMUNITO

Svi proizvodi se odlažu i čuvaju do pakovanja za dalju upotrebu u samo za to izgrađenom objektu u pčelinjaku. Na pčelinjaku proizvodimo i u promet za upotrebu stavljamo samo firmirane i sa epitetom brenda pčelinje proizvode.

Domaći pčelinji med
Domaći pčelinji med
Propolis
Preparat Bamis imunito
Polen
Kese
etikete